Psoriasis medicatie


Plaque psoriasis kan jeukend en pijnlijk zijn. Psoriasis op de hoofdhuid : psoriasis kan ook optreden op je hoofdhuid. Symptomen zijn onder meer een droge en jeukende hoofdhuid. Je kunt ook schilfers in je haar en op je schouders opmerken. Krabben kan bloedingen veroorzaken. Psoriasis op de nagel : psoriasis op de vingernagels en op de teennagels kan ertoe leiden dat je nagels er verkleurd uit gaan zien. De nagels kunnen broos worden en afbrokkelen.

nek, op de hoofdhuid en in het gezicht. Minder voorkomende vormen van psoriasis vormen zich op de nagels, de mond en op het gebied rond de genitaliën. Het wordt vaak geassocieerd met een aantal andere aandoeningen, met inbegrip van diabetes Type 2, inflammatoire darmziekten, cardiovasculaire ziekten en psoriatische artritis. Wat zijn de verschillende vormen van psoriasis? De vijf types van psoriasis en de meest voorkomende symptomen zijn onder meer: Plaque psoriasis : Dit is de meest voorkomende vorm van psoriasis. Ongeveer 80 van de gevallen is dit soort psoriasis. Het veroorzaakt rode huidlaesies en zilveren schilfers, die overal op het lichaam kunnen ontstaan. Deze kunnen ook voorkomen aan de binnenkant van je mond of op je geslachtsdelen.

Psoriasis is een chronische auto-immuunziekte die snelle opbouw van huidcellen veroorzaakt. Deze opbouw van cellen veroorzaakt een ophoping op het oppervlak van de huid. Ontsteking en roodheid zijn hierbij vrij gebruikelijk. Typische oorzaak psoriatische schilfers zijn wit-zilver en ze accessoires zorgen voor de ontwikkeling van dikke, rode vlekken. Soms zullen deze plekjes opbarsten en gaan bloeden. Deze vervelende aandoening is het resultaat van een versneld productieproces van de huid. Gewoonlijk groeien huidcellen diep in de huid en verplaatsen zich langzaam naar de oppervlakte. Uiteindelijk vallen. De typische levenscyclus van een huidcel is ongeveer én maand. Bij mensen die hier last van hebben kan dit productieproces in slechts een paar dagen optreden. Hierdoor hebben de huidcellen geen tijd om af te vallen.

Psoriasis en alles wat je er tegen kunt doen


Psoriasis treedt op wanneer je immuunsysteem afvalprogramma verkeerde signalen naar je huidcellen stuurt en hen vertelt om sneller te rijpen. Nieuwe cellen vormen zich zo binnen enkele dagen in plaats van binnen enkele weken. Je lichaam kan de overtollige huidcellen niet verwerken waardoor de huidcellen zich op het oppervlak van de huid opstapelen en waardoor er vlekvorminge psoriasis blijdorp optreedt. Psoriasis kan overal op de huid verschijnen, maar de hoofdhuid is én van de meest voorkomende plekken. Psoriasis op de hoofdhuid kan variëren van mild (kleine, rode, huiduitslagachtige plekjes) tot ernstig (dikke, schilferige plaque). Psoriasis op de hoofdhuid kan een ongemakkelijk brandend en jeukend gevoel veroorzaken, evenals ernstige roos. Inhoudsopgave artikel: Wat is psoriasis eigenlijk?

Search, livertox, database, liverTox


Koolteer is beschikbaar in shampoos, crèmes en oliën, die je zonder recept kunt krijgen. Het is op recept ook beschikbaar in hogere concentraties. Deze behandeling wordt niet aanbevolen voor vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn, of borstvoeding geven. Vochtinbrengende crèmes, op zichzelf zullen vochtinbrengende crèmes psoriasis niet genezen, maar ze kunnen wel de jeuk en schilfering verminderen en kunnen helpen om de droge huid, als gevolg van andere therapieën, te verzachten. Vochtinbrengende crème is meestal effectiever dan lichtere crèmes en lotions. Zoals de naam al doet vermoeden, maakt deze psoriasis behandeling gebruik van natuurlijk of kunstmatig ultraviolet licht. De eenvoudigste vorm van fototherapie is om je huid bloot te stellen aan gecontroleerde hoeveelheden van natuurlijk zonlicht. Andere vormen van lichttherapie omvatten het gebruik van alleen kunstmatig ultraviolet A (UVA) of ultraviolet B (UVB) licht of in combinatie met geneesmiddelen. Zonlicht, ultraviolet (UV) licht is een bepaalde golflengte van licht.

Hoewel het risico op aangeboren afwijkingen veel lager is bloedgroep bij topische retinoïden dan bij orale retinoïden, is het gebruik van topische retinoïden niet aan te raden als je zwanger bent of borstvoeding geeft of als je van plan bent om zwanger te worden. Calcineurineremmers, momenteel zijn Calcineurineremmers uitsluitend geschikt voor de behandeling van atopische dermatitis, maar onderzoeken hebben aangetoond dat het soms ook effectief kan zijn bij de behandeling van psoriasis. Er wordt gedacht dat Calcineurineremmers de activatie van T-cellen kan vertragen, wat natuurlijk ontsteking vermindert en de opbouw van plaque verstoort. Calcineurineremmers worden, vanwege een potentieel verhoogd risico op huidkanker en lymfoom, niet aanbevolen voor langdurig of continu gebruik. Ze kunnen vooral nuttig zijn op gebieden met een dunne huid, zoals rond de ogen, waarbij steroïde crèmes of retinoïden te hardnekkig zijn of schadelijke effecten kunnen veroorzaken. Salicylzuur, salicyzuur is zowel beschikbaar zonder recept en op recept (zwaardere varianten) en bevordert de afbraak van dode huidcellen, waardoor de ophoping van schilfers vermindert.

Soms wordt het in combinatie met andere medicijnen, zoals topische corticosteroïden of koolteer, gebruikt om de effectiviteit te verhogen. Salicylzuur wordt ook gebruikt in medicinale shampoos en medicatie voor de hoofdhuid om psoriasis te behandelen. Koolteer, koolteer is een dik, zwart bijproduct van de vervaardiging van aardolieproducten en steenkool, en is waarschijnlijk de oudste behandeling voor psoriasis. Het vermindert schilfers, jeuk en ontsteking. Hoe het precies werkt, is nog niet bekend. Koolteer heeft weinig bijwerkingen maar kan wel voor vlekken in je kleding en in het beddengoed zorgen en heeft een sterke geur.

Psoriasis behandelen op een


Medicinale shampoo en middelen voor de hoofdhuid zijn beschikbaar om psoriasisvlekken op de hoofdhuid te behandelen. Langdurig gebruik of overmatig sterke corticosteroïden kunnen de huid dunner maken en een weerstand tegen de voordelen van de behandeling veroorzaken. Om de bijwerkingen te minimaliseren en om de effectiviteit te verhogen, worden topische corticosteroïden in het algemeen alleen tijdens actieve uitbraken gebruikt en alleen totdat deze weer onder controle zijn. Vitamine d, synthetische vormen van vitamine d vertragen de groei van huidcellen. Er is een crème met een vitamine d analoog die op recept verkrijgbaar is en die alleen kan worden gebruikt voor de behandeling van milde tot matige psoriasis of in combinatie met andere topische medicatie of fototherapie.

Deze behandeling kan de huid irriteren. Anthraline (of Ditranol er wordt aangenomen dat dit medicijn de dna-activiteit in de huidcellen kan normaliseren. Anthraline kan ook schilfers verwijderen, waardoor de huid gladder wordt. Toch kan Anthraline de huid irriteren en kan het voor vlekken zorgen in vrijwel alles wat het aanraakt, met inbegrip van de huid, kleding, werkbladen en beddengoed. Om die reden adviseren artsen vaak een kort-contact behandeling, waarbij de crème maar even op de huid blijft en waarna je het weer afwast. Deze medicijnen worden vaak gebruikt voor de behandeling van acné en voor door de zon beschadigde huid, net als andere vitamine a-derivaten normaliseert het de dna-activiteit in de huidcellen en kunnen ze ontstekingen verminderen. De meest voorkomende bijwerking is irritatie van de huid. Ook kan het de gevoeligheid voor zonlicht verhogen, zodat er zonnebrandcreme moet worden toegepast tijdens het gebruik van deze medicatie.

Benieuwd welke kleur oogschaduw

Als dit allén wordt gebruikt, kunnen crèmes en zalven milde tot matige psoriasis effectief behandelen. Wanneer de ziekte ernstiger is, moeten crèmes waarschijnlijk worden gecombineerd met orale medicatie of lichttherapie. Topische psoriasis behandelingen kunnen omvatten: Inhoudsopgave artikel: Topische corticosteroïden, deze krachtige anti-inflammatoire geneesmiddelen zijn de meest voorgeschreven medicijnen voor de behandeling van milde tot matige psoriasis. Ze vertragen de celvernieuwing door het onderdrukken van het immuunsysteem, wat ontsteking vermindert en de onvermijdelijke jeuk verlicht. Topische corticosteroïden variëren in sterkte en zijn verkrijgbaar van mild tot zeer sterk. Milde corticosteroïde zalven worden meestal aanbevolen voor de gevoelige gebieden, zoals je gezicht of huidplooien en voor de behandeling van wijdverbreide plekken op de beschadigde huid. Je wallen arts kan een sterkere corticosteroïde zalf voorschrijven voor kleine gebieden op de huid of voor aanhoudende plaque op je handen of je voeten of wanneer andere behandelingen niet aanslaan.

Bmi berekenen voor vrouw, man en kind - bmi uitrekenen

Psoriasis begint of verergert meestal als gevolg van een trigger die je, als je weet wat dat is, eventueel kunt proberen te vermijden. Factoren die tot psoriasis kunnen leiden zijn onder meer: Infecties, zoals een keelontsteking of huidinfecties, schade aan de huid, zoals een snee of een kras, insectenbeten of een ernstige zonnebrand. Stress, koud weer, roken, zwaar alcoholgebruik, bepaalde medicijnen - waaronder lithium, dat wordt voorgeschreven voor een bipolaire stoornis; hoge bloeddruk medicijnen zoals bètablokkers; geneesmiddelen tegen malaria. Het primaire doel van alle behandelingen is om te voorkomen dat de huidcellen te snel worden aangemaakt en bestrijden zich gaan ophopen. Hoewel dit niet te genezen is, kan een psoriasis behandeling wel aanzienlijke verlichting bieden. Veranderingen in de levensstijl, het gebruik van een cortisone-crème op de huid en blootstelling aan natuurlijk zonlicht kunnen je psoriasis symptomen verbeteren. Psoriasis behandelingen zijn gericht op: Stoppen dat de huidcellen te snel groeien en ontstekingen en plaquevorming verminderen. Schilfers verwijderen en de huid glad maken, vooral door topische behandelingen op de huid. Psoriasis behandelingen kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdtypen: topische behandelingen, lichttherapie en het gebruik van geneesmiddelen.

Overactieve t-cellen brengen ook andere immuunreacties teweeg. Deze effecten omvatten de verwijding van de bloedvaten in de huid rond de plaque en een stijging van het aantal andere witte bloedcellen, die de buitenste laag van de huid binnendringen. Deze veranderingen leiden tot een verhoogde productie van zowel gezonde huid- en T-cellen als ook van andere witte bloedcellen. Dit veroorzaakt een continue cyclus, waarin nieuwe huidcellen snel naar de buitenste laag van de huid worden gebracht. Normaal duurt dit proces weken maar dan ineens maar enkele dagen. De dode huidcellen en witte bloedcellen kunnen niet snel genoeg worden afgebroken en vormen dan dikke, schilferige vlekken op het huidoppervlak. Dit stopt meestal instapmodel niet vanzelf, tenzij deze cyclus wordt onderbroken of vertraagd door middel van een behandeling. Wat de oorzaak is dat de t-cellen bij mensen met psoriasis voor een storing zorgen, is nog niet geheel duidelijk. Onderzoekers hebben genen gevonden, die verband houden met de ontwikkeling van psoriasis maar ze denken ook dat omgevingsfactoren een rol kunnen spelen.

Cica s blog » 2011 » December

Psoriasis is een veel voorkomende huidaandoening, die de levensduur van bovenooglidcorrectie de huidcellen verandert. Psoriasis veroorzaakt dat de cellen, op het oppervlak van de huid, zich snel ophopen. De extra huidcellen vormen dikke, zilverkleurige schilfers en jeukende, droge, rode vlekken, die soms erg pijnlijk kunnen zijn. Psoriasis is een hardnekkige, langdurige (chronische) ziekte. Er kunnen momenten zijn dat je nauwelijks last hebt van de symptomen van psoriasis en er kunnen tijden zijn dat de psoriasis verergert. De exacte oorzaak van psoriasis is niet volledig bekend, maar men denkt dat het samenhangt met een probleem met de cellen in het immuunsysteem van het lichaam. Beter gezegd: met een sleutelcel, een type witte bloedcel, die t-lymfocyt of een T-cel wordt genoemd. Normaliter reizen deze t-cellen door het lichaam en detecteren en bestrijden vreemde stoffen zoals virussen of bacteriën. Als je psoriasis hebt dan vallen deze t-cellen per ongeluk gezonde huidcellen aan in plaats van een wond te genezen of een infectie te bestrijden.

Psoriasis medicatie
Rated 4/5 based on 849 reviews